Vaderdag BBQ Cadeau: 15 Ideeën Voor Een Geslaagde BBQ met Je Vader

Een van de beste manieren om Vaderdag te vieren, is door samen met je vader een BBQ te organiseren. Een BBQ cadeau is daarom een perfect idee om hem te verrassen en te laten zien hoeveel je om hem geeft. Maar wat voor cadeau moet je kiezen? In deze blog geven we je 15 ideeën voor een geslaagde BBQ met je vader.

BBQ Set

Een goede BBQ-set is een must-have voor elke BBQ-liefhebber. Een mooie, duurzame BBQ-set is een cadeau dat hij jarenlang zal gebruiken. Denk aan een set met een spatel, tang, vork en borstel. Dit cadeau kan altijd gegeven worden, zeker met Vaderdag is dit een leuk cadeau om te geven. 

BBQ Set

ECHT® Sabatier Integra Vleesmes

ECHT® Sabatier Integra Vleesmes (20cm). Van RVS gemaakt, vlijmscherp. Mooi naadloos afgewerkt. Must have voor iedere bbq liefhebber. Hier kan jij gemakkelijk vlees snijden. Dit is echt een top cadeau voor een BBQ liefhebber

BBQ Mes

BBQ Boek

Het allereerste gezonde BBQ-boek en zoveel meer dan dat! Dit is niet het zoveelste kookboek, ook niet het zoveelste gezonde kookboek en ook niet het zoveelste BBQ-boek. Dit is een boek met een verhaal. Chermaine Kwant, voedingsexpert en -wetenschapper, en Onno Pel, chef-kok en ondernemer, leerden elkaar kennen door de zeldzame en dodelijke hartlongziekte pulmonale hypertensie. Beiden hebben een enorme passie voor lekker eten, weten als geen ander wat voeding voor je kan betekenen als je ziek bent én zijn gedreven om alles uit hun ‘leven in reservetijd’ te halen. De afgelopen twee jaar werkten zij aan dit prachtige BBQ-boek met ruim 100 recepten en bijna 30 QR-codes naar instructievideo’s en mini podcasts over voeding en gezondheid. 

BBQ Boek

Speciale rubs

Speciale rubs kunnen een barbecue-gerecht naar een hoger niveau tillen. Kies een rub die past bij zijn smaak en stijl, zoals de Echt® BBQ Rub Mix.

Het ECHT® BBQ rub pakket, om goed van start te gaan.

Alle smaken voor een scherpe combi prijs.

  • ECHT® All Use Dry Rub 200 gr.
  • ECHT® Chicken Dry Rub 200 gr.
  • ECHT® Meat Fish Dry Rub 200 gr.

BBQ Rubs

BBQ-Sauzen

Een goede BBQ-saus is een must-have voor elke BBQ-liefhebber. Kies een set van verschillende sauzen, of stel zelf een set samen met zijn favoriete smaken.

BBQ Sauzen

Gietijzeren BBQ-plaat

Een gietijzeren BBQ-plaat is perfect voor het grillen van steaks en andere vleesgerechten. Het creëert mooie grillstrepen en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Door de pootjes kan je deze namelijk rechtstreeks boven een hittebron zoals briketten of houtskool plaatsen. Dit is handig wanneer je iets op het stapelrooster wilt bereiden, maar ook als je een Dutch Oven zonder pootjes hebt en toch de functie van pootjes nodig hebt.

Gietijzeren BBQ grill

Vlees Thermometer

Een goede vleesthermometer is essentieel voor het bereiden van perfect gegrild vlees. Het zorgt ervoor dat het vlees op de juiste temperatuur wordt gegrild en voorkomt dat het te gaar of te rauw wordt. Met de digitale, draadloze thermometer van Green Egg kun je tegelijkertijd de kerntemperatuur van producten en de koepeltemperatuur meten. Eigenlijk ontkom je er niet aan om bij, vooral grotere braadstukken, de kerntemperatuur te meten. Je wilt immers niet elke keer je vlees, vis of gevolgte opensnijden om de gaarheid te controleren. De Big Green Egg draadloze thermometer – Dual Probe Remote genoemd – is daarom een multifunctioneel en nauwkeurig accessoire.

BBQ Vlees thermometer

BBQ Rookhout

Rookhout kan een extra smaakdimensie toevoegen aan gegrilde gerechten. Kies een rookhout dat past bij het type vlees dat je gaat grillen, zoals eiken of hickory voor rundvlees en appelhout voor varkensvlees. ECHT® Chunks, 3 smaken: Beuk, Eik en Hickory. Een mooie probeer set met in iedere zak voor rond de 500-600 gram aan Chunks. Perfect voor het roken tijdens de bbq.

BBQ Rookhout

BBQ Schort

Een BBQ schort kan een praktisch en stijlvol cadeau zijn voor je vader. Kies een schort met een leuk design of laat er zelf een bedrukken met zijn naam of favoriete BBQ-quote.

BBQ Schort

Houtskool Starter

Een houtskoolstarter maakt het starten van de BBQ makkelijker en sneller. Het voorkomt dat je vader lang hoeft te wachten voordat de houtskool op temperatuur is en het bespaart tijd en moeite.

Houtskool starter

Bierproeverij Cadeau

Een bierproeverij cadeau kan een leuke toevoeging zijn voor de BBQ. Kies een selectie van verschillende bieren die passen bij de gerechten die je gaat grillen en geniet samen met je vader van een smakelijke ervaring.

BBQ Bier

BBQ Pizza Steen

Een BBQ pizza steen is perfect voor het maken van zelfgemaakte pizza op de grill. Het zorgt voor een knapperige korst en een gelijkmatige verdeling van de warmte.

BBQ Pizza Steen

Grillverlichting

Een grillverlichting kan handig zijn als je ‘s avonds of in de schemering gaat barbecueën. Het zorgt voor goed zicht op het vlees en voorkomt dat je vader per ongeluk iets laat aanbranden.

Grill verlichting

Grillrek

Een grillrek is handig voor het grillen van meerdere gerechten tegelijkertijd. Het bespaart ruimte op de grill en voorkomt dat kleine stukjes door de rooster vallen.

Grill rek

Gepersonaliseerde BBQ-schort en handschoenen

Een gepersonaliseerde BBQ-schort en handschoenen kunnen een stijlvol en persoonlijk cadeau zijn voor je vader. Laat zijn naam of initialen op het schort en de handschoenen bedrukken voor een extra persoonlijke touch.

Hanschoenen

Conclusie

Een BBQ-cadeau kan een perfecte manier zijn om je vader te verrassen op Vaderdag en een onvergetelijke BBQ-ervaring te bieden. Of je nu kiest voor een BBQ-set, speciale kruidenmixen, of een gepersonaliseerd BBQ-schort, met deze cadeau-ideeën zorg je voor een geslaagde Vaderdag BBQ.

FAQ

Welke cadeaus zijn geschikt voor elke BBQ-liefhebber?

Een goede BBQ-set, BBQ-boek, BBQ-sauzen en een vleesthermometer zijn geschikt voor elke BBQ-liefhebber.

Zijn er cadeaus die handig zijn voor het grillen van groenten en vis?

Ja, een grillmand en grillpan zijn handig voor het grillen van kleinere stukjes groenten en vis.

Hoe kan ik een persoonlijk cadeau geven aan mijn vader voor Vaderdag BBQ?

Laat zijn naam of initialen op het cadeau bedrukken, zoals een BBQ-schort en

handschoenen, of kies een cadeau dat past bij zijn persoonlijke smaak en voorkeuren.

Wat zijn enkele lekkere marinades voor het grillen van vlees?

Enkele lekkere marinades zijn onder andere een klassieke BBQ-saus, een teriyaki marinade, of een marinade op basis van citroen en kruiden.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het vlees gelijkmatig gaar wordt op de grill?

Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de kolen of warmtebron, gebruik een vleesthermometer om de temperatuur van het vlees te meten, en draai het vlees regelmatig om voor een gelijkmatige garing.