Groente grillen BBQ

In 5 stappen groenten grillen op de BBQ

Groenten grillen op de BBQ? Natuurlijk! Waarom niet? Het is heerlijk en ook nog eens gezond. Veel mensen houden van een gezellige barbecue, maar niet iedereen houdt van vlees of vis. Gelukkig kun je ook genieten van heerlijke groenten die je eenvoudig met je eigen BBQ klaarmaakt. De groenten krijgen er een waanzinnige barbecuesmaak van, waardoor je op een unieke manier van je groenten geniet.

Paprika, courgette, aubergine… Kies de groenten die jij lekker vindt en ga ermee aan de slag. Wij vertellen je hoe je in 5 stappen geniet van gegrilde groenten van de barbecue. 🔥

1. De groenten zo veel mogelijk gelijk snijden

Je kunt makkelijk een soort sjasliek van groenten maken. Hiervoor is het wel belangrijk dat je alle groenten ongeveer in gelijke stukjes snijdt. Probeer hierbij niet alleen rekening te houden met de grootte, maar ook met de dikte van de stukjes groenten. Dit maakt het grillen uiteindelijk een stuk makkelijker. Wil je de groenten van tevoren klaarmaken, bijvoorbeeld in de middag voor een BBQ-feestje in de avond? Bestrijk de groentestukjes dan met een beetje limoensap of citroensap om te voorkomen dat de groenten verkleuren voordat je ze op de BBQ gebruikt.

2. Maak je barbecue op alle plekken even heet

Voor bepaalde gerechten is het belangrijk dat een deel van de barbecue iets heter is dan een ander deel. Dit geldt voor het grillen van groenten niet. Hierbij zorg je er juist voor dat je barbecue op alle plekken even heet is. Maak gebruik van onze hoogwaardige houtskool en zorg ervoor dat het houtskool evenredig verdeeld is om de temperatuur overal gelijk te maken.

3. Zorg ervoor dat je rooster goed schoon is

Zelfs als je het rooster na de laatste keer barbecueën goed hebt schoongemaakt, zit er meestal toch nog wat vuil aan. Als je barbecue eenmaal goed heet is, pak dan de staalborstel en verwijder al het vuil van het rooster. Vervolgens neem je een rol keukenpapier en wat olijfolie. Wrijf het keukenpapier met olijfolie over het rooster en herhaal dit tot er geen roetdeeltjes meer van het rooster af komen. Je rooster is nu goed schoon voor de volgende stap.

4. Het grillen van de groenten

De meeste mensen vinden groenten van de barbecue het meest lekker als er nét wat grillmarks op zitten. Hiervoor hoef je de groenten niet lang te grillen. Het gaat snel, dus houdt het in de gaten. Zie je de grillmarks verschijnen? Dan laat je de groenten verder garen. Het is altijd het best om dezelfde soorten groenten bij elkaar op de barbecue te doen, omdat elke soort groente een eigen bereidingstijd heeft. Zorg voor direct en indirect barbecueën als je meerdere varianten tegelijk wilt bereiden. Natuurlijk kun je naar wens gebruik maken van diverse soorten (kruiden)oliën of bijvoorbeeld roomboter voor nóg meer smaak.

5. Letter opeten!

De laatste stap is niet alleen het makkelijkst, maar ook het smakelijkst! Het is namelijk tijd om de gegrilde groenten van de barbecue op te gaan eten. Dat zal je zeker geen moeite kosten. Geniet ervan! 😀

Gebruik wel altijd de beste houtskool!

Voor het gelijkmatig grillen van groenten op de barbecue is het wel heel belangrijk dat de temperatuur constant en gelijk verdeeld is. Het is daarom belangrijk dat je gebruik maakt van de beste houtskool én dat je dit ook mooi gelijk verdeeld in je barbecue. Natuurlijk bestel je bij ons kwalitatief hoogwaardig houtskool tegen een aantrekkelijke prijs. Bestel direct of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.