BBQ trends voor 2023: wij spotten deze 6!

Nieuw jaar, nieuwe BBQ trends! Dat geldt natuurlijk ook voor de barbecue want, eerlijk is eerlijk, eigenlijk staan we alweer te popelen om de barbecue er weer bij te pakken. De zomer is nog niet in zicht, maar je kunt natuurlijk wel al lekker aan de slag met een gezellige winterbarbecue!

Wacht je toch liever nog even tot het wat warmer en droger is buiten? Neem dan nu alvast de tijd om kennis te maken met deze 6 BBQ trends voor 2023! Natuurlijk bestel je de beste houtskool voor je barbecue eenvoudig online bij ons.

1. Meer aandacht voor gezond eten

Het is nog niet eens zo lang geleden dat we eigenlijk allemaal de gedachte hadden “hoe vetter, hoe beter” als het om barbecuemaaltijden gaat. Als het vet eraf druipt, dan is het goed! Deze gedachte hebben we in de afgelopen jaren meer en meer losgelaten. Zeker in 2023 komt er veel meer aandacht voor gezonde producten van de BBQ. We zullen dan ook meer BBQ recepten met groenten en fruit tegen gaan komen.

2. Aantrekkelijk voor de portemonnee

We kunnen er niet omheen. De inflatie! We hebben er allemaal last van gehad en, ondanks dat het wel aan de beterende hand is, voelen we het nog altijd in de portemonnee. Dit leidt tot de BBQ trend voor 2023 van ‘zo voordelig mogelijk’. Het zal je verbazen hoe makkelijk het is om goedkoper te barbecueën! Kies voor ossenhaas en varkenslende in plaats van voor rundvlees, om maar een voorbeeld te noemen. Ook makreel, sardines en kingfish zijn lekkere opties, rijk van smaak en helemaal niet zo duur als witvlezig vis.

3. Lekker buitenlands barbecueën

In de Nederlandse keukens zien we het al jaren gebeuren. We maken steeds vaker gerechten uit het buitenland en we staan open voor steeds meer internationale keukens. Deze trend wordt in 2023 ook doorgevoerd naar de BBQ. Kies eens voor de West-Afrikaanse BBQ met pittige spiesjes van geit, lamsvlees of rundvlees. Ga voor Balinese saté, voor Peruaanse runderhart kebab of kies voor de smakelijke spiesjes waar de Israëlische barbecue bekend om staat. Een belangrijke BBQ trend voor 2023 is: Lekker internationaal experimenteren!

4. Het gebruik van multifunctionele grills

De grill is allang niet meer zo standaard als deze ooit geweest is. Je kunt er alle kanten mee op en een echte trend is dan ook het gebruik van de grill op een multifunctionele wijze. Ben jij toe aan een nieuwe aanschaf? Dan is het goed om te weten dat er al modellen zijn waarmee je maar liefst 5 soorten grillervaringen kunt realiseren. Deze modellen worden geleverd met een rotisserie, een rookbox, een bakplaat en natuurlijk een houtskoolbak. Daarnaast zijn er ook grillen die een combinatie maken tussen houtgrillen en houtskoolgrillen.

5. Meer zelfgemaakte marinades

Het is natuurlijk heel makkelijk om je marinades, rubs en kruiden kant en klaar te kopen. Toch worden we allemaal steeds meer doe-het-zelvers als het om de barbecue gaat. Dit zien we ook terug aan de trends. In 2023 gaan we meer experimenteren met het maken van onze eigen marinades, rubs en kruidenmixjes in een poging de ideale smaak te bereiken.

6. Experimenteren met houtskool

De tijd dat houtskool ‘gewoon houtskool’ was is nu ook wel voorbij. We willen vooral meer gaan experimenteren met diverse soorten houtskool, om nog meer smaak en sensatie aan elke BBQ maaltijd te geven. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een BBQ trend voor 2023 is waar jij echt van gaat houden.

Koop de beste soorten houtskool voor je BBQ!

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je gebruik maakt van de beste soorten houtskool voor je barbecue. Deze vind je bij ons. Wij staan niet alleen garant voor de hoogste kwaliteit, maar wij denken ook aan duurzaamheid en innovatie. Bestel je houtskool direct online. Natuurlijk kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie en advies.