Duurzame bbq tips
en recepten
BBQ EN RECEPTEN
Hoe open je een zak houtskool
Welkom bij ons uitgebreide artikel over het openen van een zak houtskool als een ware professional. Als je op zoek bent naar tips en technieken om deze taak efficiënt uit te voeren, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we stap voor stap laten zien hoe je...
Vaderdag BBQ Cadeau: 15 Ideeën Voor Een Geslaagde BBQ met Je Vader
Een van de beste manieren om Vaderdag te vieren, is door samen met je vader een BBQ te organiseren. Een BBQ cadeau is daarom een perfect idee om hem te verrassen en te laten zien hoeveel je om hem geeft. Maar wat voor cadeau moet je kiezen? In deze blog geven we je 15...
Hoe Steek je de BBQ aan? | De 3 verschillende manieren
Hoe steek je nu de bbq op een veilige manier aan? Het begint steeds mooier weer te worden en uit de verschillende tuinen zie je steeds meer de rook van BBQ’s walmen. Jij wilt dan weten hoe je dan op een snelle, veilige en efficiënte manier je BBQ aansteekt. In dit...
Welke ECHT® producten gebruik je bij welke barbecue?
Er zijn verschillende varianten houtskool die je kunt gebruiken voor het barbecueën, maar welke je kiest, hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeur en het type gerecht dat je wilt bereiden. In deze blog vertellen wij iets meer over de verschillende soorten...
Cajun Surf & Turf burger van de BBQ
Verras jouw vrienden en familie komend weekend met een heerlijke Surf & Turf van de BBQ. In dit artikel nemen we jou mee in het bereiden van deze klassieker. De Surf & Turf ken je vast wel van de menukaart, maar deze variant is anders, nog lekkerder én ook nog...
Welke soorten houtskool gebruik je voor jouw BBQ?
Welke soorten houtskool gebruik je voor jouw BBQ? Er zijn verschillende varianten houtskool die je kunt gebruiken voor het barbecueën, maar welke je kiest, hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeur en het type gerecht dat je wilt bereiden. In deze blog...
Schimmel in de BBQ: Oorzaken, Gevolgen, en Preventie methoden
Het BBQ-seizoen gaat weer bijna starten, ben jij er al klaar voor? Maar wat als je de deksel van je BBQ optilt en schimmel aantreft? Schimmel in de BBQ kan een serieus probleem zijn en kan zowel de smaak van je eten als je gezondheid beïnvloeden. In dit artikel...
BBQ feestje? Zoveel moet je bakken per persoon!
We kennen het eigenlijk allemaal. Je geeft een BBQ feestje en uiteindelijk blijft er ontzettend veel eten over. Zonde, vooral omdat je veel producten niet kunt bewaren als ze al uit de koeling zijn gehaald. We halen eigenlijk altijd te veel in huis... herkenbaar? Wij...
Dry Age Steak thuis bereiden; zo doe je dat!
Dry Age Steak staat ook wel bekend als droog gerijpt rundvlees. Veel mensen zijn er dol op, zeker van de barbecue, maar lang niet iedereen weet precies hoe je het moet maken. Daar komt bij dat het best een prijzig product is, dus je wilt niet dat het compleet mislukt....
BBQ trends voor 2023: wij spotten deze 6!
Nieuw jaar, nieuwe BBQ trends! Dat geldt natuurlijk ook voor de barbecue want, eerlijk is eerlijk, eigenlijk staan we alweer te popelen om de barbecue er weer bij te pakken. De zomer is nog niet in zicht, maar je kunt natuurlijk wel al lekker aan de slag met een...
Houtskool of Briketten
Het einde van het jaar komt langzaam dichterbij en dat is altijd een mooi moment om nog even achterom te kijken voordat we het nieuwe jaar in stappen. Als barbecuefanaten mogen we toch wel zeggen dat 2022 een cadeautje was. Natuurlijk, de langere perioden van warmte...
In 5 stappen groenten grillen op de BBQ
Groenten grillen op de BBQ? Natuurlijk! Waarom niet? Het is heerlijk en ook nog eens gezond. Veel mensen houden van een gezellige barbecue, maar niet iedereen houdt van vlees of vis. Gelukkig kun je ook genieten van heerlijke groenten die je eenvoudig met je eigen BBQ...
10x inspiratie voor het kerstdiner vanaf de BBQ
Je kerstdiner vanaf de BBQ? Of de denk je dat barbecueën alleen voor de zomer is? Zeker niet! Geniet eens van een herfstbarbecue, een winterbarbecue of, beter nog, een kerst BBQ! Is het dit jaar jouw beurt om het kerstdiner te verzorgen? Dan is het een mooi moment om...
Het verschil tussen grillen, BBQ’en en roken
BBQ, roken en grillen? Buiten koken is een feestje, altijd! Je kunt natuurlijk op verschillende manieren buiten koken. Misschien komt de barbecue als eerst bij jou op, maar eigenlijk kun je met een enkel toestel barbecueën, roken én grillen. Hier heb je niet drie...
Skillet pan op BBQ
Een gietijzeren Skillet pan op de BBQ geeft je eindeloos veel nieuwe mogelijkheden om eens uit te proberen. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor barbecue je hebt. In alle gevallen kan het een uitdaging zijn om een constante hogere hitte te realiseren en vast te...
Marinades: Alles wat je moet weten!
Marinades hoeven je niet heel veel tijd te kosten, maar leveren je wel heel veel voordelen op. Er wordt wel eens gedacht dat smaak het enige voordeel is. We kunnen wel zeggen dat dit voor velen de belangrijkste reden is om te marineren, maar het is zeker niet het...
Pizza maken op de BBQ; zo doe je dat!
Een pizza maken op de BBQ is zeker mogelijk, maar dan is het wel belangrijk om goed te weten hoe je dat moet doen. Voor je het weet is de bodem van je pizza compleet zwart en rijp voor de prullenbak. Zonde! Wij geven je graag inzicht in de beste manieren om een pizza...
Houtskool opnieuw gebruiken; kan dat?
Houtskool opnieuw gebruiken bij een volgende barbecuesessie: is dat mogelijk? Deze vraag krijgen we vaker gesteld. De vraag is ook logisch, want je kunt mooi besparen als je houtskool meerdere keren kunt gebruiken. Je gaat dus zuiniger met je houtskool om als je het...
11 cadeau ideeën voor BBQ liefhebber
Een BBQ liefhebber kun je altijd blij maken met leuke producten en accessoires voor de BBQ. Hiervoor ben je bij ECHT aan het juiste adres. Wij hebben een mooi assortiment in onze webshop voor alle BBQ liefhebbers! Met natuurlijk de leukste cadeau-ideeën. Wij geven je...
Temperatuur kamado regelen
Weten hoe je de temperatuur van je kamado kunt regelen? Wat is het belangrijkste voordeel van een kamado ten opzichte van een reguliere barbecue? Juist, het voordeel van zelf de temperatuur regelen, wat tot op de 5 graden makkelijk kan worden geregeld. Dit is...
BBQ Seizoen gaat beginnen; maak je BBQ klaar!
Het BBQ seizoen gaat weer beginnen! Hier en daar hebben we de eerste pluimpjes rook alweer op zien stijgen uit de tuinen. De zon begint te schijnen, dus het is weer tijd voor het BBQ seizoen! De eerste zonnestralen worden al sterker en dat betekent toch echt dat de...
Wat is rookhout
Rookhout is er in diverse varianten en smaken verkrijgbaar en tilt je gerecht naar een hoger niveau. In de wereld van barbecueën draait het natuurlijk allemaal om de smaak. We willen genieten van de pure, échte barbecuesmaak. Deze smaak wordt versterkt door gebruik te...
Haarscheurtjes in je kamado; zo los je dit op!
Zie je ineens kleine witte haarscheurtjes in je kamado verschijnen? Dan is het eerste dat je moet weten dat dit heel normaal is. Er is dan ook zeker geen nood aan de man. Wanneer je een kamado hebt, dan zie je eigenlijk altijd haarscheurtjes. Het heeft dan ook niets...
Review van Jan; Verander niets aan deze top houtskool!
Regelmatig ontvangen we leuke foto's en reviews van ECHT® gebruikers. Afgelopen week ontvingen we een mooie review van Jan uit België. Hij ging voor de eerste keer aan de slag met onze Expert Houtskool en was aangenaam verrast. Jan's ervaring met ECHT Na enkele...
Schoonmaken van je BBQ / kamado: 6 tips
Het schoonmaken van je BBQ of kamado is natuurlijk belangrijk. Het gaat wel om eten dat erop bereid wordt, en dan wil je zeker zijn dat alles schoon, gezond en veilig is. Daarom is het van belang om de barbecue regelmatig schoon te maken. Wij raden je aan om de...
BBQ Tapas
Een tapasmenu maken met de BBQ is eigenlijk heel eenvoudig en lekker om met vrienden te eten. We spreken van tapas wanneer we het hebben over kleine hapjes afkomstig uit de Spaanse keuken. Het voordeel is wel dat er hier honderden van zijn, dus je kunt er eigenlijk...
Inspiratie voor een gezellige herfst bbq
De herfst bbq, kan dat? We mogen nu wel stellen dat de zomer echt voorbij is. Heb je lekker kunnen genieten van gezellige barbecuefeestjes en de meest lekkere gerechten uit je eigen buitenkeuken? Natuurlijk! Maar waarom zou je daar dan nu mee stoppen? Het is...
Waarom ECHT Hotstick Kokosbriketten
Kokosnoten komen vooral voor in grote getale in Azie en alles eraan wordt gebruikt. Of het nou in de voedingsmiddelen industrie, agri of pharma industrie is, ze weten er raad mee. De schil blijft over en dan gaan wij ermee aan de slag. Het verkolen van kokosschillen...
Houtskool of briketten kopen?
Houtskool of briketten kopen? Wist je dat Nederland van oudsher een brikettenland is? Dat was nog de tijd dat we alleen maar hamburgers en speklappen veel te lang op de bbq lieten liggen met een zwart stukje vlees als resultaat. Waarom gebruikten we eigenlijk toen...
Echte malse spareribs van de BBQ
Wie kun je niet wakker maken voor een malse sparerib van de BBQ?! Zo eentje waar je al de hele dag mee bezig bent en waarbij het vlees letterlijk van het bot valt. Dat is op en top genieten! Het bereiden van een goede sparerib vraagt wel wat tijd en aandacht. Is er...
Caveman-style Ribeye met BBQ-saus
Ken je de Caveman-style van ribeye van de bbq? Dit is een methode om vlees te bereiden direct op de houtskool. De houtskool ligt daarbij in een kuiltje in de grond, maar het kan ook direct in de bbq. Het resultaat is een ongelooflijke, aangebraden korst op deze...
Vega BBQ
Minder vlees op de BBQ Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor...
Pittige kipsaté
Een lekker malse kipsaté gaat er bij iedereen wel in. Het is een favoriet onder veel BBQ liefhebbers. De kunst van een goede kipsate is om hem niet te lang laten liggen op de BBQ. Maak zelf een lekkere saté en het is genieten! Ingrediënten Kippendijen (ongeveer 1 kg)...
Warmtezones in je barbecue
DIRECT GRILLEN Je verspreidt alle briketten over de bodem van de barbecue en je gaat boven de briketten grillen. Belangrijk is dat je begint met grillen als de briketten mooi egaal grijs zijn. Begin niet te snel, want dan zal het allemaal verbranden. Direct grillen is...
Coquilles met gepofte prei
Dit recept met Coquilles Saint-Jacques is simpel om te maken op iedere BBQ. Je moet er wel bijblijven, want binnen enkele minuten zijn de coquilles gaar. Recept is gemaakt door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist. INGREDIËNTEN 2 coquilles Saint Jacques, in...
Gepofte bietensalade
Bieten passen in veel salades en geven kleur. Met dit recept van gepofte bieten krijg je een smaakexplosie. Door de bieten te poffen direct op de kolen ontstaat een heerlijke smaak. Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist Benodigdheden 6 bieten 6 radijsjes...
Gegrilde maiskolven met chipotleboter
Bij een BBQ mogen de groentes niet ontbreken. Een favoriet van velen is een gegrilde maiskolf. Voeg daar wat chipotleboter bij en het is heerlijk om af te kluiven! Ingrediënten 4 maiskolven in hun blad 50 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur 1 tl chipotlepasta...
Aansteken van de barbecue; zo doe je dit veilig en snel!
Vuur is de basis voor je barbecue. Voordat je dus kan gaan experimenteren met de barbecue moet je eerst het maken van het ideale vuur onder de knie hebben. Je ideale vuur begint bij het aansteken van je briketten/houtskool. In dit blog geven we je graag een aantal...
De 12 beste BBQ Tips en Tricks op een rij
Op een zwoele zomeravond barbecueën op het strand. Als er iets is wat mannen graag doen in de zomer dan is het wel vlees verbranden. Zeg nu zelf, wat is er mannelijker dan een groot stuk vlees op het vuur te gooien en dat even later aan stukken te scheuren met je...
Houtskoolmayonaise
Houtskool en mayonaise... is dat wel een lekkere combinatie? Zeker iets om een keer te proberen! Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist INGREDIËNTEN 180 ml zonnebloemolie 3 stukjes houtskool 45 gram eiwit 40 gram yoghurt 25 gram limoensap snufje zout Aan...
ECHT® NIEUWS
ECHT® aanwezig bij ‘The Heat is On’
Afgelopen zaterdag waren we aanwezig bij het BBQ event 'The Heat is On 🔥' bij Westrienen in Est. Een geweldig BBQ festijn met demo’s, proeverijen, mini workshops, 2 fantastische Battles en heel veel gezelligheid. Het was een geslaagde dag met veel enthousiaste...
La Place kiest voor ECHT® Houtskool & Briketten
Inspirerend FSC® Event 2017
ECHT® is gemaakt van 100% natuurlijk hout uit FSC® gecertificeerde bossen. Wij waren daarom aanwezig tijdens het jaarlijkse Event van FSC® Nederland in Castellum bij Utrecht. Dit was zeer inspirerend! Conclusie: Hout is onmisbaar bij duurzame toekomst Dat vinden wij...
Consument kiest pas voor duurzaam als hij snapt wat duurzaam
Persbericht - 27 januari 2017 Op dit moment overweegt meer dan de helft van de Nederlanders bij de aankoop van producten of diensten een duurzaam alternatief – zelfs als dit meer kost. Tegelijkertijd weten steeds minder mensen waar ‘duurzaam’ feitelijk voor staat. Die...
ECHT Houtskool nu ook verkrijgbaar bij Bidfood
De mannen van ECHT® doen hard hun best om de ECHT® producten zoveel mogelijk in Nederland 'aan de man te krijgen'. ECHT Natuurlijk verantwoord En met succes want nu heeft ook Bidfood ECHT® Houtskool toegevoegd aan het Natuurlijk Verantwoord assortiment. Zie ECHT® in...
Kolen of Briketten?
Ja, ja, de zomer zit er op. Maar ook met dit herfstweer kun je lekker barbecueën. Evert van ECHT® was te gast bij het RTL programma 'Ik BBQ voor jou'. Deze aflevering was te zien op zondag 16 oktober. Kijk gauw terug >> Evert, hoe wordt houtskool eigenlijk...
ECHT verpakking wint Zilveren Pentawards #trots
Onze verpakking is met écht goede zorg ontworpen door Brandnew. Brandnew heeft ons enorm geholpen om onze boodschap in barbecue land over de bühne te krijgen. En dat werpt zijn vruchten af! De ECHT® verpakking heeft de Zilveren Pentawards 2016, dé prestigieuze design...
FSC FRIDAY
De mannen van ECHT® willen alleen de allerbeste houtskool maken van het beste hout, dat duurzaam geproduceerd én FSC gecertificeerd is. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Vandaag is het FSC Friday en laten we je weten waarom het zinvol is om voor FSC hout...
ECHT® winactie
Waar neem jij ECHT® houtskool mee naar toe deze zomer? Wil jij kans maken op een volledig verzorgde BBQ voor 10 personen of vele andere mooie prijzen? Plaats je foto op de Echtgoed.nl Facebookpagina met de gaafste plek waar jij met ECHT® de BBQ aansteekt deze zomer en...
Vega BBQ
Minder vlees op de BBQ Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor...
Win een ECHTe BBQ voor Vaderdag
[av_one_full first min_height='' vertical_alignment='' space='' custom_margin='' margin='0px' padding='0px' border='' border_color='' radius='0px' background_color='' src='' background_position='top left' background_repeat='no-repeat' animation=''] [av_image...
ECHT houtskool durft en doet ‘t:
een goed product lanceren in een niet duurzame en niet transparante markt Persbericht 18-05-2016 ECHT®: traceerbaar FSC hout, vrij van toevoegingen en duurzaam geproduceerd. Bijna niemand weet dat de houtskool en briketten waarop we ons vlees, vis of groente grillen,...
ECHT® goed on the road
Het was een mooi evenement bij Tuincentrum Coppelmans te Valkenswaard. Dit weekend stond het ECHT® team sterk met BBQ kok Rienk Hilgenkamp. Veel enthousiaste mensen over zowel de producten van ECHT® als de heerlijke happen! Coppelmans biedt producten van uitstekende...
Beste voorbereiding BBQ
Een goede basis is het halve werk! Heb jij alles voor een lekkere barbecue in huis? Ook de échte houtskool? Wij hebben de ultieme tips voor – tijdens en na een lekkere barbecue. Voorbereiding: Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen. Zorg ervoor dat de...
Oergrillen: Caveman Style
Maak je barbecue klaar om direct te grillen. Je kunt ook een gat graven in je tuin (overleg dit wel even) en daarin een bedje van de kolen in maken. Met Caveman style grillen bedoelen we écht direct op de kolen bbq'en. Zorg ervoor dat de kolen goed gloeien, en er dus...
BBQ trends 2016
Roken Het roken van je BBQ gerechten is de meest authentieke vorm van bereiden. Het principe van roken op een barbecue is eigenlijk heel simpel. Zorg voor een lage temperatuur op de barbecue, bij voorkeur ergens rond de 100°C en verbrand tegelijkertijd wat stukken...