Kamado eerste keer

Kamado eerste keer gebruiken

Ben je de trotse eigenaar van een Kamado? Dan staat jou een smakelijk avontuur te wachten! Of je nu een beginnende BBQmaster bent of gewoon een nieuwsgierige kok, deze blog zal je helpen om je Kamado voor de eerste keer te gebruiken. Met behulp van de handige tips van ons gaan we door alle stappen, van het aansteken tot het op smaak brengen van je gerechten. Laten we beginnen!

Eerste keer Kamado gebruiken

Voordat je begint met je BBQ, is het essentieel om je Kamado te leren kennen. Klik hier voor gedetailleerde informatie over je Kamado, denk hierbij aan de belangrijkste dingen die je moet weten. Zo ben je vertrouwd met de onderdelen, het onderhoud en de temperatuurregeling.

Eerste keer Kamado aansteken

Nu de introductie voorbij is, is het tijd om je Kamado aan te steken en het culinaire avontuur te beginnen! Volg deze stappen voor een veilige en effectieve aanpak:
 1. Kies de juiste plek: Zet je Kamado op een vlakke, stabiele ondergrond, weg van brandbare materialen. Een buitenruimte met voldoende ventilatie is ideaal.
 2. Houtskool plaatsen: Vul de Kamado met hoogwaardige houtskool. Je kunt verschillende soorten houtskoolmixen vinden op Echt die perfect zijn voor de Kamado
 3. Aanmaakblokjes gebruiken: Plaats enkele aanmaakblokjes/ houtwol tussen de houtskool en steek ze aan. Dit zal de houtskool gelijkmatig laten ontbranden.
 4. Luchtschuifjes instellen: Open de luchtschuifjes aan de onderkant en bovenkant van de Kamado om de luchtstroom te regelen. Dit beïnvloedt de temperatuur.
 5. Geduldig wachten: Laat de Kamado langzaam opwarmen. Geef het wat tijd om de gewenste temperatuur te bereiken.
 6. Koken maar!: Zodra de Kamado op temperatuur is, ben je klaar om te koken. Sluit de deksel en gebruik de luchtschuifjes om de temperatuur te beheersen.

Kamado doven

Na een heerlijke maaltijd bereid te hebben, is het tijd om je Kamado te doven. Volg deze stappen om dit op de juiste manier te doen:
 1. Luchtschuifjes sluiten: Sluit de luchtschuifjes volledig om de zuurstoftoevoer te stoppen. Dit zal de vlammen laten doven.
 2. Afkoelen: Laat de Kamado geleidelijk afkoelen. Raak de hete delen niet aan en laat kinderen uit de buurt.
 3. As verwijderen: Nadat de Kamado is afgekoeld, verwijder je voorzichtig de as. Dit zorgt voor een goede luchtstroom bij het volgende gebruik.

Kamado houtskool aanvullen

Als je tijdens je BBQ sessie merkt dat je houtskoolniveau laag is, kun je veilig wat extra houtskool toevoegen:
 1. Veiligheid voorop: Draag hittebestendige handschoenen en zorg ervoor dat de Kamado is afgekoeld voordat je de deksel opent.
 2. Houtskool toevoegen: Open voorzichtig de deksel en vul de houtskool aan volgens je behoeften.
 3. Gelijkmatig verdelen: Verspreid de nieuwe houtskool gelijkmatig tussen de bestaande houtskool. Als je dit doet terwijl de BBQ al aanstaat gebruik dan een houtskoolschuiver. Dit is een metalen schuiver om het houtskool gelijkmatig te verdelen.

Waarom gebruik maken van Echt? 

Wil je meer weten over de Kamado en culinaire avonturen? Klik hier voor tips en recepten om je BBQ skills naar een hoger niveau te tillen! Het gebruik van een Kamado kan een lastige opgave lijken, maar met de juiste begeleiding en informatie, zoals te vinden op onze website, ben je binnen de kortste keren een ervaren BBQmaster. Of je nu indruk wilt maken op je vrienden met sappige steaks of gewoon wilt genieten van een ontspannen barbecue-avond, jouw BBQ zal je niet teleurstellen!