BBQ trends 2016

Roken

Het roken van je BBQ gerechten is de meest authentieke vorm van bereiden. Het principe van roken op een barbecue is eigenlijk heel simpel. Zorg voor een lage temperatuur op de barbecue, bij voorkeur ergens rond de 100°C en verbrand tegelijkertijd wat stukken hout. De lage temperatuur zorgt ervoor dat het bindweefsel in het vlees afbreekt zodat het vlees malser wordt. De rook zorgt voor een hele specifieke authentieke smaak.

Cavemanstyle

Wie écht hip wil zijn, gooit tegenwoordig zijn malse steak rechtstreeks op de barbecuekolen. Althans, als we de Amerikaanse en nu ook Nederlandse BBQ-goeroes mogen geloven. Anderhalve minuut extreme warmte geeft jouw lapje vlees een unieke smaak. Alleen bij de eerste keer is het wel even wennen. Wees vooral niet bang, het verbrand niet!

Slow Cooking

Slow cooking is hot! Slow cooking kan op verschillende manieren, maar zeker ook op de barbecue. Wees geduldig en laat het vlees op een constante lagere temperatuur garen om zo een fantastisch sappig en mals eindresultaat te bereiken.

The Bigger the Better

Op traditionele Amerikaanse wijze grote stukken vlees op je barbecue leggen, dat is makkelijker te bereiden dan je denkt. Weer eens wat anders en toch de gezelligheid van het buiten eten.

Verse groenten

Verse groenten zijn niet alleen voor naast de barbecue, maar ook voor op de barbecue! Groente grillen op de barbecue is dan ook een opkomend fenomeen. Grill de groenten het liefst met ECHT ® houtskool om er de meest optimale smaak uit te halen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *