Skillet pan BBQ

Skillet pan op BBQ

Een gietijzeren Skillet pan op de BBQ geeft je eindeloos veel nieuwe mogelijkheden om eens uit te proberen. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor barbecue je hebt. In alle gevallen kan het een uitdaging zijn om een constante hogere hitte te realiseren en vast te houden. Dit wordt met een gietijzeren Skillet pan en onze houtskool een stuk makkelijker. 🔥

Het is namelijk zo dat een pan meer hitte vast kan houden om over te dragen naar mate deze zwaarder is. Er is geen pan zo zwaar als een gietijzeren pan en juist daarom is een gietijzeren Skillet pan zo ideaal om op te barbecue te gebruiken. Natuurlijk vertellen wij je hier graag meer over in dit blog!

Hogere temperatuur veel langer vasthouden

Wanneer je gebruik maakt van een gietijzeren Skillet pan, dan is het een stuk makkelijker om een hogere temperatuur voor langere tijd vast te houden. Dit is ideaal als je een maaltijd wilt bereiden die gewoon een langere bereidingstijd op hoge temperatuur heeft, maar natuurlijk ook als je gewoon meerdere gerechten op hoge temperatuur sneller achter elkaar wilt kunnen bereiden. Een gietijzeren Skillet pan heeft een warmte-absorberend vermogen. Het neemt de hitte op en houdt het voor lange tijd vast.

Plaats de gietijzeren pan direct op de barbecue voor de duur van tien minuten en je kunt gebruik maken van een constante temperatuur in de hele pan. De gietijzeren Skillet pan kan eenvoudig worden verplaatst van de directe warmtebron naar indirect koken, waardoor je zowel op hoge als op lage temperatuur gerechten kunt bereiden.

Het perfecte stuk vlees bereiden

Wil je meerdere stukken vlees bereiden, dan is het eigenlijk altijd het best om koken op een hoge temperatuur te combineren met koken op een lagere temperatuur. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het oppervlak karamelliseert en dat het vlees mooi schroeit. De combinatie van texturen zorgt op die wijze voor de perfecte korst. Je kunt het vlees koken tot de gewenste mate van gaarheid op lagere temperatuur. Zeker voor steaks en karbonades is dit de perfecte werkwijze.

Je kunt de hogere temperatuurfase zowel aan het begin als aan het einde doen. Plaats voor deze fase de gietijzeren Skillet pan direct boven de warmtebron om deze op een zo hoog mogelijke temperatuur te laten komen. Houd voor het lagere temperatuur garen een deel van de grill vrij.

Ook ideaal voor het bereiden van vis

Je kunt de gietijzeren Skillet pan ook uitstekend op de barbecue gebruiken voor het bereiden van diverse soorten vis. Zeker de kleinere soorten vis vallen snel door het rooster heen, wat natuurlijk niet kan gebeuren wanneer je gebruik maakt van een pan. Daarnaast is het gebruik van de Skillet pan ook ideaal als je saus wilt gebruiken bij de bereiding.

Houd gerechten langer op temperatuur

Zeker tijdens een barbecuefeestje wordt er vaak niet snel doorgegeten. Er wordt immers ook druk gesproken en gelachen. Hierdoor komt het voor dat producten een stuk sneller klaar zijn dan dat ze opgegeten gaan worden. In een gietijzeren Skillet pan houd je deze producten gemakkelijk goed heet zonder dat ze aan kunnen branden.

Gebruik maken van hoogwaardig houtskool

Als je echt lekkere gerechten wilt maken met een gietijzeren Skillet pan op de barbecue, dan is het wel belangrijk dat de hitte goed verdeeld wordt en dat er hoge temperaturen bereikt kunnen worden. Hiervoor heb je hoogwaardige houtskool nodig. Dit bestel je natuurlijk eenvoudig online bij ons. Wij hebben meerdere varianten van de hoogste kwaliteit voor je klaarstaan. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.