Zak houtskool openen

Hoe Open je een Zak Houtskool?

Welkom bij ons uitgebreide artikel over het openen van een zak houtskool als een ware professional. Als je op zoek bent naar tips en technieken om deze taak efficiënt uit te voeren, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we stap voor stap laten zien hoe je een zak houtskool opent en je helpt om je barbecue-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Laten we hopen dat het op tijd stopt met regenen deze zomer, zodat we volop kunnen genieten van de zon en lekker kunnen barbecueën de gehele zomer. Iedereen kent het wel, je wilt gaan barbecueën, de houtskool is op en je moet een nieuwe zak houtskool openmaken. Het open maken van de zak houtskool lijkt wel moeilijker dan het barbecueën zelf. In dit blog deel ik met jullie hoe we dit probleem eindelijk kunnen voorkomen. 

Kies de juiste locatie

Voordat we beginnen, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen voor het openen van uw zak houtskool. Zoek een goed geventileerde ruimte in uw tuin of buitenruimte waar u voldoende ruimte heeft om te werken. Zorg ervoor dat er geen ontvlambare materialen in de buurt zijn en dat u voldoende afstand houdt van open vuur of hittebronnen.

Ik heb het over die stevige papieren zakken van hardhouten houtskool die aan de bovenkant zijn vastgebonden met een ritsachtige koordnaad die eruitziet alsof hij is gemaakt om netjes te ontrafelen. Soms niet en dan kun je tevergeefs rukken en rukken. En zelfs als dat zo is, lijkt er wat magie in het spel te zijn, alsof de goden van houtskool op je neerkijken. Nou, ik zeg je dat het allemaal wetenschap is en je kunt het elke keer toepassen als je de drie eenvoudige stappen volgt.

Ontrafelen van de houtskool

​​Stap 1: Oriënteer jezelf. Er is een voor- en een achterkant. De voorkant heeft strakke lussen, het touw aan de achterkant is rafelig en aan het uiteinde geknoopt. Bekijk de onderstaande twee afbeeldingen

 

Voorkant houtskool BBQ

Dit is de voorkant van de BBQ zak.

 

Achterkant BBQ zak

Achterkant van de houtskool zak

Je moet het touwtje vanaf de achterkant trekken. Het ontrafelt van links naar rechts.

Houtskool touwtjes van de zak

Stap 2: Begrijp wat je doet. Er zijn hier echt twee touwtjes aan elkaar geweven. Aan de voorkant zit een touwtje dat in lusjes door elk van de kleine gaatjes in de tas wordt gestoken. Vervolgens wordt een touwtje aan de achterkant er ook in een lus doorheen geregen. Het uiteinde van het touw aan de linkerkant wordt vervolgens op de meest linkse lus geknoopt. Wat je moet doen, is die knoop verwijderen en het uiteinde van het achterste touwtje vrijmaken zodat je eraan kunt trekken.

Touwtjes houtskool BBQ

Houtskool zak openen

Stap 3: Het eindspel. Als je eenmaal het einde van het touw aan de achterkant hebt, hoef je alleen maar te trekken en het hele touwtje wordt ontrafeld. Je kunt dan het touw aan de voorkant eruit halen, zodat je twee touwtjes in je hand hebt, een flap papier om van de zak te tillen (en te recyclen) en tot slot een wijd open zak met niet-fossiele brandstof. Geen gedoe, geen zinloos rukken, geen schaar. Werkt elke keer.

Houtskool op de BBQ

Zodra u de zak heeft geopend, kunt u de houtskool voorzichtig in een stevige emmer of bak gieten. Dit helpt om eventueel gemorst materiaal op te vangen en te voorkomen dat de houtskool over de grond verspreid wordt. Wees voorzichtig bij het gieten en zorg ervoor dat u niet te veel houtskool in één keer laat vallen.

Mocht je toch liever de video kijken? Klik dan even op onze Youtube video onderstaande.