Een goede basis is het halve werk! Heb jij alles voor een lekkere barbecue in huis? Ook de échte houtskool? Wij hebben de ultieme tips voor – tijdens en na een lekkere barbecue.
Voorbereiding:
- Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is voordat je jouw gerecht op het grillrooster legt.
- Als je het gerecht insmeert met olie, wordt het gelijkmatig gaar en plakt het niet aan het grillrooster.
- Plaats de barbecue altijd buiten op een vlakke ondergrond.
- Op het laatste moment naar de winkel voor houtskool? Bedenk dat goedkope houtskool afvalhout met verfresten is.
Tijdens de BBQ:
- Bereid vlees dat snel klaar is, zoals biefstuk, ribeye, entrecote en een varkensoester als eerste.
- Laat het vlees een paar minuten rusten als het van de barbecue komt. Dit komt de smaak ten goede.
- Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
- Verwijder verbrande stukjes van de gerechten voor het opdienen.
- Leg nooit gegrild eten op schalen of borden waar rauw vlees op heeft gelegen.
Na de BBQ:
- Let op: de as kan nog 24 uur lang nasmeulen.
- Maak het barbecuerooster schoon met soda.
- Schoonmaken van het rooster gaat ook heel makkelijk met een prop aluminiumfolie.
- Of gewoon het rooster in gras leggen en je kunt de volgende dag het vuil er met een keukenrol afhalen.
- Wrijf na het grote schoonmaakwerk je rooster in met olie. Zo voorkom je roest.
Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *
You must be logged in to post a comment.