Inspirerend FSC® Event 2017

ECHT® is gemaakt van 100% natuurlijk hout uit FSC® gecertificeerde bossen. Wij waren daarom aanwezig tijdens het jaarlijkse Event van FSC® Nederland in Castellum bij Utrecht. Dit was zeer inspirerend! Conclusie:

Hout is onmisbaar bij duurzame toekomst

Dat vinden wij van ECHT® nu ook! Bij FSC® gecertificeerd denk je misschien meteen aan papier, houtmaterialen in de bouw en natuurlijk nu ook aan onze ECHT® houtskool. Maar er zijn meer producten FSC gecertificeerd:

Liesbeth Gort tijdens FSC Event, zelfs luiers zijn FSC gecertificeerd

45,6% is het aandeel van FSC® gecertificeerd hout in Nederland, dus we hebben nog een weg te gaan…

Om inzicht te krijgen in hoe we onze aarde gebruiken presenteerde Ronald Rovers tijdens het Event o.a. een rapport van Oxfam Novib voor de klimaat conferentie, waarin het ‘ vermogen’  van mensen werd berekend. Dan blijkt:

  • De 62 rijkste mensen ter wereld bezitten net zoveel geld als de armste helft van de wereld
  • 1 % van alle mensen heeft net zoveel als de overige 99 %
  • de helft van de welvaartsgroei sinds 2000 is gegaan naar de rijkste 1 %

De evolutie van de mens, beeldend over hoe we onze aarde gebruiken

Duurzaam houtskool

Wij hebben met ECHT® Houtskool en Briketten naar een alternatief gekeken om de houtskoolmarkt te verbeteren en zuiniger om te gaan met onze grondstof. Door onze productiewijze is er minder hout nodig om eenzelfde hoeveelheid houtskool op traditionele wijze te produceren. In het productieproces worden de gassen die bij de verhitting vrijkomen gebruikt om woningen te voorzien van groene energie.

Het FSC® Event stond in het teken van twee belangrijke boodschappen: de toepassing van FSC®-producten heeft waarde voor het bos, en als milieuvriendelijk materiaal in vergelijking met andere materialen. De dagvoorzitter Robbert Jan Dekker sloot dan ook af met de woorden:

“Blijf het verhaal van het bos vertellen!”

Lees het verslag via FSC Nederland >>

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *