ECHT warmtezones barbecue

Warmtezones in je barbecue

DIRECT GRILLEN

Je verspreidt alle briketten over de bodem van de barbecue en je gaat boven de briketten grillen. Belangrijk is dat je begint met grillen als de briketten mooi egaal grijs zijn. Begin niet te snel, want dan zal het allemaal verbranden. Direct grillen is voor veel producten een ideale methode. Bij je gasbarbecue heb je dan al je branders aan en grillt dus boven het vuur. Belangrijk is dat je leert de temperatuur te controleren in je barbecue. Dit doe je door de luchtgaten in de barbecue gedeeltelijk op helemaal open of dicht te draaien.

AANGEPAST DIRECTE GRILL METHODE

Als je de basis onder de knie hebt kan je verder gaan.

Om goed te kunnen koken heb je verschillende warmte zones nodig. Bij een gasbarbecue kan je het ene gedeelte op half vuur inzetten en het andere gedeelte op hoog vuur. Voordeel is dat je op het enen gedeelte je het product kan aanzetten en laten nagaren op het minder hete gedeelte. Bij een houtskool barbecue moet je een gedeelte creëren met 2 lagen briketten en een gedeelte met 1 laag briketten waardoor je dus ook een temperatuur verschil creëert in de barbecue. Dit is een ideale manier van barbecuen als je verschillende producten gaat grillen. Bijvoorbeeld op het warme gedeelte grill je het vlees en op het minder warme gedeelte kan je je groente grillen. Veel oefenen is belangrijk en als je het eenmaal beheerst heeft het veel voordelen

INDIRECT GRILLEN

Indirect grillen is ook zeker een methode die je onder de knie moet hebben.

Indirect grillen betekent dat je de briketten aan de linker en rechter kant legt van de barbecue en dus in het midden geen briketten hebt liggen. Dit zorgt er voor dat je een mooie gelijkmatige temperatuur creëert in de barbecue. Deze methode is ideaal voor het grillen van grote stukken vlees & vis. Als je een ronde barbecue hebt kan je ook ring van briketten maken wat ook zeer prettig werkt. Bij een gasbarbecue kan je een kant uitlaten. Nadeel is dat je een minder mooie temperatuurverdeling hebt in de barbecue. Gevolg kan zijn dat het product wat je grillt aan 1 kant gaar is en aan de andere kant nog niet. Dus veel draaien en voor de rest kan je er weinig aan doen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *