Een lekker malse kipsaté gaat er bij iedereen wel in. Het is een favoriet onder veel BBQ liefhebbers. De kunst van een goede kipsate is om hem niet te lang laten liggen op de BBQ. Maak zelf een lekkere saté en het is genieten!
Ingrediënten
- Kippendijen (ongeveer 1 kg)
- Knoflook (twee tenen)
- Rode peper (1 stuk) óf Sambal (3 tl)
- Ketjap Manis
- Honing (2 el)
- Gesnipperde ui (1 stuk)
- Peper
- Zout
- Olie
- Satéstokjes
Aan de slag
- Snipper de ui en snijd (of pers) de knoflook fijn. Meng, op de kip na, alle ingrediënten in een kom die groot genoeg is voor de kip.
- Proef de marinade en breng op smaak (peper/zout). Optioneel: je zou er nog wat geraspte citroenschil en/of gember toe kunnen voegen.
- Snijd vervolgens de kippendijen (of kipfilet, maar kippendijen zijn toch echt veel lekkerder) in evengrote stukken en doe ze bij de marinade.
- Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade.
- Zet vervolgens in de koelkast en laat de marinade minimaal 3 tot 4 uur intrekken (je kan dit uiteraard ook de avond ervoor klaarmaken).
- Zet een half uur voordat je de kip gaat rijgen de stokjes in een glas met water en laat de satéstokjes volledig volzuigen met water. Dit voorkomt dat de stokjes gaan verbranden.
- Gril vervolgens de kip op de BBQ (niet al te heet) gaar.
Bedankt voor dit recept! Leuk dat er op de website ook recepten worden gedeeld.