ECHT houtskool durft en doet ‘t:

een goed product lanceren in een niet duurzame en niet transparante markt

Persbericht 18-05-2016

ECHT®: traceerbaar FSC hout, vrij van toevoegingen en duurzaam geproduceerd.

Bijna niemand weet dat de houtskool en briketten waarop we ons vlees, vis of groente grillen, vaak van slechte kwaliteit zijn doordat het op primitieve wijze en onder slechte arbeidsomstandigheden in Afrika en Zuid Amerika wordt gemaakt. Het illegaal gekapte hout wordt op grote schaal in de open lucht verbrand met een enorme milieuschade en een inferieur, vervuild eindproduct tot gevolg. Dat kan en moet anders! Daarom introduceert het nieuwe Nederlandse houtskoolmerk ECHT deze zomer een nieuwe lijn duurzame houtskool en briketten van een super kwaliteit. Want een goede basis is het halve werk.

Waarom is ECHT® houtskool en briketten echt beter:

  • ECHT® bevat alleen hoogwaardig duurzaam FSC hout van eik, beuk en haagbeuk. Dat vrij is van toevoegingen en écht traceerbaar is.
  • ECHT® wordt duurzaam geproduceerd in een gecontroleerde en geoptimaliseerde productie-omgeving in Europa. Het hout wordt niet verbrand maar verhit in een oven. De vrijkomende gassen worden afgevangen en in het productieproces gedeeltelijk hergebruikt. De overgebleven energie wordt doorgegeven aan nabij gelegen huishoudens. Kortom, een energie neutraal proces.
  • Het resultaat is een zeer zuiver product met een zeer hoge constante kwaliteit, waardoor het zeer duurzaam is in gebruik. De consument kan het daardoor makkelijk aansteken. Je hoort een mooi knisper (ping) geluid bij het branden. En er blijft ook nog eens weinig as achter.
  • Het gaat langer mee en je hebt er minder voor nodig tijdens het barbecueën. Dat merkt de consument in zijn portemonnee.

Waarom ECHT® houtskool bijdraagt aan een betere smaak:

  • Alleen een echt zuiver product kan voor een zuivere smaak zorgen, zoals dat bedoeld is voor de barbecue.
  • Vaak bij het aansteken van de houtskool of briketten ontbreekt die echte geur van hout, die nodig is om vlees de echte barbecue-houtsmaak te geven.
  • Door het gebruik van echt hardhout van eik en beuk ontstaat er een onderscheidende authentieke barbecuesmaak.

ECHT® houtskool is verkrijgbaar bij Shell, Kwantum, Karwei, Ranzijn, Intratuin, Groenrijk.

Achtergrondinformatie over ECHT®

De houtskool sector in vuur en vlam zetten

ECHT® is een Nederlands merk met een moderne missie. Producten ontwikkelen die gewoon zó goed zijn, dat iedereen ze wil hebben en wil gebruiken; dat is de drijfveer van oprichter René Toet. En door dat zo verantwoord mogelijk te doen, wil hij dat grote groepen van de bevolking duurzaam gaan consumeren. Dat is de missie waarmee het merk ECHT en het bedrijf ECHT Goed het daglicht ziet. “Van de houtskool categorie kunnen we inmiddels wel stellen dat de keten niet transparant is. De herkomst van houtskool kan niet worden vastgesteld want het hout is illegaal gekapt en gaat in de tussenhandel van hand tot hand. Dat illegaal gekapt hout wordt verbrand in de open lucht met milieu/klimaatschade tot gevolg. En die houtskool komt dan ook nog vanuit Afrika en Zuid Amerika, verwerkt met allerlei chemicaliën, bij ons in de bbq terecht. Dat probleem oplossen door in de sector ons ECHT® product als beter alternatief aan te bieden aan distribiteurs en consumenten is waar we het voor doen’ aldus Toet.

Introductie campagne ‘Tastes real good if grilled on real wood’

De houtskool van ECHT® is sneller heet, brandt langer en geeft die (h)eerlijke, puur natuurlijke barbecue smaak. ECHT houtskool doet ook nog eens recht aan de gezondheid en aan de planeet. Om de consumenten en distribiteurs te overtuigen is ECHT de introductiecampagne ‘tastes real good if grilled on real wood’ gestart. ECHT gaat het land in om ‘caveman-style’ barbecue-demonstraties te geven waarbij vlees, vis en groente, zonder tussenkomst van een rooster, rechtstreeks op de kolen worden gegrilld. Deze manier van grillen is alleen mogelijk op hoogwaardige zuivere houtskool, zoals die van ECHT. ‘We laten mensen zien, ruiken en proeven hoe uniek onze kolen en briketten zijn en dat ze zo echt en puur zijn dat de consumenten de producten er gewoon direct op kan grillen’ aldus Firestarter Evert Beumer.

Woord van de Firestarters:

De mannen van ECHT® zien zich als firestarters. Firestarters die de houtskool markt willen  veranderen!

Samen hebben zij jarenlange ervaring binnen de FMCG industrie en als ondernemers. Motivatie halen zij uit het feit dat het anders en vooral beter kan. Door producten te ontwikkelen die gewoon zó goed zijn, dat iedereen ze wil hebben en wil gebruiken. En door dat zo verantwoord mogelijk te doen, willen de mannen van ECHT dat grote groepen van de bevolking duurzaam gaan consumeren.

Duurzaam consumeren ook voor commodity categorieën moet uiteindelijk de standaard worden. Van iedereen. Als dat lukt dan, pas dan en niet eerder, zijn de Firestarters echt tevreden!

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Evert Beumer, ECHT Firestarter: evert@echtgoed.nl of 06-27 47 82 53 (of met Femke Groos, PR Bureau Goed&Groen: femke@goedengroen.com of 010 – 303 27 36).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *