Coquilles met gepofte prei

Dit recept met Coquilles Saint-Jacques is simpel om te maken op iedere BBQ. Je moet er wel bijblijven, want binnen enkele minuten zijn de coquilles gaar. Recept is gemaakt door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist.

INGREDIËNTEN

  • 2 coquilles Saint Jacques, in de schelp
  • 2 EL fijngesneden paprika
  • 1 mespuntje vadouvan kruiden
  • ½ prei
  • ½ citroen scheutje
  • olijfolie
  • snufje zout

BEREIDEN

  1. Maak de coquilles los van de schelp en maak de schelp schoon.
  2. Snij de prei in stukken van ongeveer 10 cm en leg ze rechtstreeks in de gloeiende ECHT® briketten.
  3. Draai de prei na 3 á 4 minuten om en gaar nogmaals 3 á 4 minuten. Haal de prei daarna uit de briketten en snij ze in stukjes.
  4. Leg de schelpen rechtstreeks in de ECHT® briketten en druppel voorzichtig een heel klein beetje olijfolie in de schelp.
  5. Leg de coquilles in de schelp en voeg de paprika toe.
  6. Bestrooi de coquilles met een snufje zout en vadouvan kruiden.
  7. Draai na 1½ minuut de coquilles een keer om en gaar nog eens 1½ á 2 minuutjes.
  8. Haal de coquilles uit de hete schelpen en leg ze op een bord (of koude schelp). Leg er wat stukjes gepofte prei bij en besprenkel met wat citroensap.