BBQ Tapas

BBQ Tapas

Een tapasmenu maken met de BBQ is eigenlijk heel eenvoudig en lekker om met vrienden te eten. We spreken van tapas wanneer we het hebben over kleine hapjes afkomstig uit de Spaanse keuken. Het voordeel is wel dat er hier honderden van zijn, dus je kunt er eigenlijk vrij makkelijk je eigen draai aan geven. In de basis gaat het vooral om het creëren van een mooie selectie van kleine hapjes, dus niet om een grote maaltijd.

Maak gebruik van Spaanse producten, combineer met producten uit andere (internationale) keukens en maak er gewoon een gezellig hapjesfestijn van. Dit alles kun je prima bereiden op de BBQ met de houtskool van ECHT. In dit artikel geven we je tips en inspiratie voor een lekker tapasmenu!

BBQ Tapas: Wat is de grootste uitdaging?

Hapjes maken is in de basis niet heel moeilijk. Je kunt lekker creatief aan de slag en er je eigen ding van maken. Uiteraard worden de hapjes uiteindelijk wel bereid op de BBQ en daar kan zeker wel een uitdaging ontstaan. De grootste uitdaging waar je mee te maken krijgt, is het gelijktijdig klaar hebben van de verschillende soorten hapjes. Er zijn hapjes die niet heel lang op de barbecue hoeven te liggen, maar er zijn natuurlijk ook varianten die best wel wat tijd in beslag nemen.

Het is een kunst om de hapjes allemaal tegelijk klaar te hebben. Om dit goed voor elkaar te krijgen is het belangrijk om op een aantal factoren te letten, per hapje. Kijk goed naar of ze directe of indirecte hitte nodig hebben, naar de tijd en naar de temperatuur. Maak gebruik van producten die goed op elkaar aansluiten.

BBQ tapas combinatie?

Er zijn natuurlijk tal van populaire tapas die je ook op de barbecue kunt bereiden. Het is goed om een combinatie te maken die je makkelijk kunt uitvoeren, zeker voor een eerste keer. Stel dat je een menu wilt maken met zes verschillende soorten hapjes. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Pinchos de Chorizo y Camarón
 • Champiñones al Ajillo
 • Gamba’s al Ajillo
 • Pinchos de Pollo
 • Albondigas en
 • Tortilla de Patata.

Hierbij is het belangrijk om te weten dat de eerste drie genoemde hapjes directe hitte nodig hebben en de laatste drie genoemde hapjes indirecte hitte nodig hebben.

BBQ Tapas

Let goed op de bereidingstijden

Vervolgens gaat het voor het maken van je tapasmenu vooral om het goed organiseren van de bereidingstijd. Uiteraard hebben we het dan over de bereidingstijd zonder de voorbereiding, dus echt uitsluitend op de barbecue. Let daarop op:

 • Pinchos de Chorizo y Camarón is in 5 minuten klaar
 • Champiñones al Ajillo hebben 10 minuten nodig
 • Gamba’s al Ajillo hebben 10 minuten nodig
 • Pinchos de Pollo vraagt om 18 minuten
 • Albondigas een half uur.
 • Het bereiden van Tortilla de Patata duurt het langst, namelijk 45 minuten. Probeer dit alles zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

De beste barbecue recepten staan voor je klaar

Barbecueën is tegenwoordig allang niet meer zo standaard als jaren geleden. Je kunt eindeloos veel heerlijke gerechten maken op de barbecue. De beste recepten hiervoor vind je natuurlijk bij ons. Daarnaast kun je bij ons ook de nodige benodigdheden en accessoires bestellen, van kwalitatieve houtskool tot scherpe messen en vleesvorken. Bekijk ons online assortiment en bestel direct. Wil je eerst meer weten of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.