Oergrillen: Caveman Style

Maak je barbecue klaar om direct te grillen. Je kunt ook een gat graven in je tuin (overleg dit wel even) en daarin een bedje van de kolen in maken. Met Caveman style grillen bedoelen we écht direct op de kolen bbq’en. Zorg ervoor dat de kolen goed gloeien, en er dus bijna geen vuur meer is. Een waar spektakel: je vrienden zullen zich afvragen of je wel goed bij je hoofd bent. Maar jij weet beter…

Caveman Style: DO TRY THIS AT HOME

Het is best apart om dit zo te doen omdat je gevoel zegt dat het direct zwart blakert en verbrand. Dit is absoluut niet het geval! Bij deze techniek is het natuurlijk wel heel belangrijk dat je hele mooie en zuivere houtskool gebruikt. Echte houtskool, want je wil geen nare smaak in je vlees hebben. Onze ECHT® houtskool is zo zuiver dat het bakken direct op de kolen een unieke smaak geeft die je alleen echt krijgt. Dat ruik je dat zie je en dat proef je.

Een beetje houtskool is dus helemaal niet slecht. Maar het vlees mag niet zwart zijn. Eigenlijk kun je dat al vaststellen als je houtskool of briketten aansteekt. De geur die je ruikt en de hoeveelheid rook die je ziet, zijn al een eerste indicatie voor de kwaliteit van het product. Daarnaast branden slechtere kwaliteit houtskool en briketten sneller op en laat het product veel as achter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *