De Smaakmakers België winnen Open NK Culinair Wild BBQ

De Smaakmakers pakken de winst op het Open NK Culinair Wild BBQ

Wat een dag in het Nationaal Park De Hoge Veluwe! Bijna 1500 barbecuefans kwamen op 28 oktober 2023 samen om te genieten van het Open NK Culinair Wild BBQ. ECHT was erbij als trotse sponsor van dit BBQ-spektakel. Het was een echte herfstige sfeer met een kampioenschap dat even gezellig als spannend was. De trofee ging naar De Smaakmakers uit België, die met hun gedurfde smaken en creatieve gerechten de jury wisten te imponeren.

De Smaakmakers België winnen Open NK Culinair Wild BBQ

Alle teams moesten flink aan de slag met echt wild, zoals een hele haas en wilde eend. Het was een show van pure kookkunst waarbij iedereen z’n beste beentje voorzette. De Belgische toppers stalen de show met hun wild zwijn, eend, hert en de verrassingen uit de Mystery Box. BBQ team Porkies, net iets achter op de tweede plaats, maakte ook indruk met hun lokale producten en strakke grilltechnieken.

Winnaars Open NK Culinair Wild BBQ

De prijzen waren verspreid over verschillende categorieën, waarbij elk team op zaterdag aan de slag ging met het hoofdingrediënt: Hollands wild! De Smaakmakers scoorden hoog bij het wild zwijn stoofpotje, terwijl De wilde slager met Hollandse ingrediënten de hertenrug categorie won. Het Dutch BBQ Team liet iedereen versteld staan met hun winst in de Mystery box categorie.

Volgens het jurycommentaar was het niveau van de gerechten ongekend hoog. De Smaakmakers gingen naar huis als de kampioenen van het evenement, en we kunnen nu al niet wachten tot de volgende editie op 26 oktober 2024!

Blijf op de hoogte door en volg https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/ voor de volgende editie.