Wie kun je niet wakker maken voor een malse sparerib van de BBQ?! Zo eentje waar je al de hele dag mee bezig bent en waarbij het vlees letterlijk van het bot valt. Dat is op en top genieten! Het bereiden van een goede sparerib vraagt wel wat tijd en aandacht.
Is er een recept voor dé perfecte malse spareribs BBQ? Dat zal voor iedereen anders zijn. Wij zijn in ieder geval fan van dit recept van BBQ Helden! Veel succes met maken!
Ingrediënten voor malse spareribs BBQ
- ca 1.000 gram lende spareribs
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 125 ml ketchup
- 2 el azijn
- 2 el citroen sap
- 1 el mosterd
- 2 el bruine suiker
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- Een zak Echt houtskool
Bereiden van de spareribs
- Neem een grote pan met kokend water, genoeg om de spare ribs helemaal onder te dompelen, met een ui in stukken en de teentjes knoflook.
- Kook de ribs voor 45 minuten.
- Haal de ribs uit het water, laat ze iets afkoelen en snij ze in porties.
- Mix de ui, gesnipperd, ketchup, azijn, citroen sap, mosterd, bruine suiker, zout en peper in een kom.
- Zet alvast de oven op 200 graden
- Verdeel de ribs in een ovenschaal.
- Giet driekwart van de saus over de spare ribs.
- Doe de ribs 45 minuten in de oven.
- Laat de ribs daarna afkoelen.
- Gooi de ribs nog een 15 tot 20 minuten op de barbecue
- Bestrijk het vlees met het laatste beetje saus
Genieten maar!