Ken je de Caveman-style van ribeye van de bbq? Dit is een methode om vlees te bereiden direct op de houtskool. De houtskool ligt daarbij in een kuiltje in de grond, maar het kan ook direct in de bbq. Het resultaat is een ongelooflijke, aangebraden korst op deze steaks. Deze methode is een aanrader!

Door Ralph de Kok Grilmeester en barbecuespecialist

Ingrediënten

Voor het maken van deze Caveman-style Ribeye met BBQ-saus heb je nodig:

caveman ribeye-style

Bereiden van de ribeye

De BBQ-saus:

De Ribeye:

  1. Leg de steaks rechtstreeks op de roodgloeiende ECHT® houtskool.
  2. Keer ze na ongeveer 5 minuten om. Let op: leg ze wederom op een gedeelte met roodgloeiende kooltjes!
  3. Gaar ze nogmaals 3 á 4 minuten, haal ze uit de kolen en laat het vlees 5 minuten rusten.

Geniet van je gerecht!

Geef een reactie