Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Bij een BBQ mogen de groentes niet ontbreken. Een favoriet van velen is een gegrilde maiskolf. Voeg daar wat chipotleboter bij en het is heerlijk om af te kluiven!

Ingrediënten

  • 4 maiskolven in hun blad
  • 50 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl chipotlepasta
  • 20 g belegen cheddar, fijn geraspt (optioneel)
  • 1 limoen, in partjes

Aan de slag

  1. Doe de maiskolven minstens 1 uur in een pan met koud water.
  2. Klop de licht gezouten boter romig in een kom
  3. Roer er de chipotlepasta door.
  4. Voeg wat zout en peper toe om het op smaak te brengen.
  5. Maak de barbecue klaar met Echt Houtskool.
  6. Trek het blad rondom de kolven naar beneden en rooster ze in 8–10 minuten goudbruin
  7. Keer ze regelmatig om
  8. Bestrooi de mais met de geraspte kaas en geef de chipotleboter en partjes limoen erbij.

Genieten maar!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *