Hotstick kokosbriketten

Waarom ECHT Hotstick Kokosbriketten

Kokosnoten komen vooral voor in grote getale in Azie en alles eraan wordt gebruikt. Of het nou in de voedingsmiddelen industrie, agri of pharma industrie is, ze weten er raad mee. De schil blijft over en dan gaan wij ermee aan de slag. Het verkolen van kokosschillen vindt plaats door een minimale hoeveelheid zuurstof door een vat onder hoge temperatuur te sturen. Zodoende worden de schillen gecarboniseerd en niet verbrand. Vervolgens worden de gecarboniseerde schillen verpulverd en tot allerlei vormen gebriketteerd. Kokos briketten worden veel gebruikt bij het roken van shisha pijpen. En nu meer en meer als brandstof op de bbq.   

Kokosbriketten hebben een aantal echte voordelen als het om de bbq gaat. Allereerst zijn de ECHT Hotstick kokosbriketten onder hele hoge druk geperst. Dat zorgt voor een hoge dichtheid van de kokosbriket. Ok. daardoor gaat de kokosbriket wat minder snel aan, maar als hij eenmaal brandt, brandt die heel lang door. ECHT Hotstick kokosbriketten roken niet en zijn neutraal in geur. Er worden geen bomen omgehakt voor dit product, alleen de kokosnoten worden geoogst. De lange brandduur maakt het een ideaal product voor low & slow of de professionele gebruiker die lange grill sessies heeft en niet om de haverklap wil bijvullen. Kortom, een kwalitatief hoogwaardige toevoeging aan ons assortiment.

Omdat de ECHT Hotstick kokosbriketten een hoge dichtheid hebben, kun je ze het snelst met een firestarter aankrijgen. Leg een aantal staven rechtop in de firestarter en plaats 2 ECHT aanmaakkrullen eronder. Na 10 min. Zullen de onderste delen van de briketten gloeien en met voldoende luchtstroom in de bbq aanblijven.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *