ECHT® assortiment Houtskool & Briketten
Een goede basis is het halve werk

onze producten voor de BBQ

Echt® Assortiment Houtskool & briketten

We zijn in 2015 begonnen met het idee dat het anders en beter zou moeten kunnen met houtskool & briketten. Waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt. Sindsdien zijn we steeds meer te weten gekomen. We gebruikten in eerste instantie alleen FSC 100% gecertificeerd hout uit Europa. Altijd hetzelfde hout en dezelfde kwaliteit. Daarmee waren we een voorloper. Steeds meer horecazaken gingen werken met de kolen van ECHT. En wij leerden weer hoe er in de verschillende keukens gewerkt werd met verschillende grill apparaten. Vele chefs hebben een eigen aanpak. Of ze nou werken met een kamado (Big Green Egg), een gesloten grill (Josper/ Mibrasa) of een open grill (Hoeks). Zodoende breidde ons assortiment steeds verder uit.

Lees hieronder meer:

Echt® Houtskool voor de professionele gebruiker

Eerlijk is eerlijk, aan het begin van onze houtskool reis wisten we nog niet zoveel, maar steeds leerden we weer wat meer van mannen die al jaren met houtskool werken. Zo is ons aanbod stukje bij beetje verder gegroeid.

Echt® Professional houtskool FSC 100%

De groene zak, gemaakt van FSC 100% gecertificeerd Europees beuk, eiken en haagbeuk. Een favoriet onder de chefs. Waarom, voldoende grote brokken houtskool, die makkelijk aangaan. Maar belangrijker is de neutrale geur en verbranding. Die maakt dat het werken in een keuken met een grill prima te doen is.

ECHT® Professional Houtskool FSC 100%

Echt® Houtskool Expert

Na de Professional leerden we dat er ook een categorie chefs is die graag met zwaarder hout willen werken. Zodoende is de Expert houtskool geïntroduceerd. Gemaakt van Spaans steeneik. In alles het zwaardere broertje van de Professional. De steeneik wordt gesnoeid en dit snoeihout uiteindelijk verkoold. In steeneik zit zoveel energie dat na het aansteken een korte periode gaat knetteren. Als dat voorbij is krijg je een heel heet, wit vuurbed.

ECHT® Houtskool Expert

Echt® Houtskool Briketten FSC 100%

Briketten hebben normaal niet zo’n goede naam. Dat is ook niet zo gek, want een briket is samengeperst. En daar kan van alles tussen zitten. Zoals zand of ander materiaal. En dat maakt die briket onzuiver. Maar als de briket alleen bestaat uit houtskool, krijg je juist een prachtig product.  De ECHT Briketten zijn dan ook gemaakt van enkel houtskool en geen andere onzuiverheden. Wat maiszetmeel houdt de briket goed bij elkaar. Wij zijn fan en proberen dan ook de briket van zijn wat slechte imago af te helpen! Ook nu weer FSC 100% gecertificeerd.

ECHT® Houtskool Briketten FSC 100%

Echt® Hotsticks Coconut Briketten

Soms moet het vuur wel de hele dag aanblijven en dat kan wel eens een uitdaging zijn. Daarvoor hebben we de Hotsticks kokosbriketten bedacht. Kokosbriketten gemaakt van kokosnootschillen. De briket heeft een hele hoge dichtheid, die daardoor wat minder makkelijk aangaan. Maar als je de Hotsticks kokosbriketten toevoegt aan je bestaande vuur hoef je nooit bang te zijn dat die ineens uit zal gaan!

ECHT® Hotsticks Coconut Briketten

Echt® Houtskool FSC 100%

De rode zak van het eerste uur. Een wat kleinere sortering houtskool die erg geschikt is voor het thuisgrillen in bijv. je Weber. Gaat heel makkelijk aan. Hoge temperaturen mee te bereiken.

ECHT® Houtskool FSC 100%

Echt® Aanmaakhoutwol FSC 100%

Hoe krijgen we de kolen en briketten aan? Inmiddels is er in de markt genoeg houtwol te vinden. De ECHT Aanmaakhoutwol brandt echt lang (8-10 min). Je krijgt er iedere barbecue of haard mee aan. Het vet waar het houtwol mee is ingevet is niet dierlijk, maar plantaardig. Dus naast FSC 100% gecertificeerd is de ECHT Aanmaakhoutwol ook een vegan product.

ECHT Aanmaakhoutwol 32 stuks

Echt® Smoking Chips FSC 100%

Een basis artikel voor de BBQ-er die van rooksmaak houdt. Er zijn heel veel soorten in omloop. Wij geloven dat je met de mix van beuk en eik je een prachtige rooksmaak kunt ontwikkelen om je vlees of vis mooi te garen. Koop hier de ECHT smoking chips.

ECHT Smoking Chips 575GR

Direct naar de shop

Interesse in de ECHT® houtskool & briketten producten?