Minder vlees op de BBQ
Hoewel er bij barbecueën snel gedacht wordt aan vlees is er ook voor de vegetariër genoeg te genieten van heerlijke gerechten tijdens de zomermaanden. In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor het milieu om iets vaker vlees te vervangen door variaties op basis van peulvruchten. Daarbij let je erop dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnenkrijgt.
Inspiratie vega recepten van de BBQ
Gegrilde maïskolven met chipolteboter
Pitabroodjes met halloumi – van Allerhande
Aubergine bruschetta – van BBQ Helden
Salade met gegrilde peer feta en balsamicoazijn – van BBQ Helden
Lekker BBQ’en doe je op de houtskool en briketten van ECHT®. Het grootste voordeel is dat je langer een hogere temperatuur kunt bereiken. De recepten bereiken de lekkerste gegrilde smaak op de producten van ECHT®.
Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *
You must be logged in to post a comment.