Kolen of Briketten?

Ja, ja, de zomer zit er op. Maar ook met dit herfstweer kun je lekker barbecueën. Evert van ECHT® was te gast bij het RTL programma ‘Ik BBQ voor jou‘. Deze aflevering was te zien op zondag 16 oktober.

Kijk gauw terug >>

evert

Evert in gesprek met Koert-Jan

Evert, hoe wordt houtskool eigenlijk gemaakt?

Ralph de Kok gaat deze aflevering op houtskool barbecueën, maar Koert-Jan de Bruijn is nieuwsgierig over hoe houtskool gemaakt wordt, en wat een briket is en wanneer je deze gebruikt. Evert weet hier natuurlijk alles van en legt hem dat allemaal uit…

 

Houtskool wordt op traditionele wijze met name in Afrika onder erbarmelijke omstandigheden gemaakt. De productie van houtskool is de oorzaak van het snelle verdwijnen van bossen en veroorzaakt een grote uitstoot van methaan omdat het hout in de open lucht wordt verbrand.

Het circulaire proces van houtskool

Maar ik heb het liever over de duurzame productiewijze van ECHT® houtskool en briketten…

geeft Evert aan. Onze productiewijze is milieuvriendelijk want het FSC hout gaat in speciale houtskoolovens waar de gassen worden afgevangen en zorgen voor groene energie van omliggende woningen.

Briketten, wat zijn dat?

Een briket is het restproduct van houtskool. Deze resten van de houtskool worden tot gruis vermalen en samengevoegd met vochtig maïsmeel. Het maïsmeel wordt als natuurlijk bindmiddel toegevoegd om er uiteindelijk briketten van te persen.

TIPS VAN EVERT

  • Gebruik houtskool wanneer je snel wil barbecueën
  • Gebruik briketten wanneer je lang wil barbecueën
  • Gebruik ECHT® wanneer je goed wil barbecueën

Bekijk het fragment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *