Bij een BBQ mogen de groentes niet ontbreken. Een favoriet van velen is een gegrilde maiskolf. Voeg daar wat chipotleboter bij en het is heerlijk om af te kluiven!
Ingrediënten
- 4 maiskolven in hun blad
- 50 g licht gezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 tl chipotlepasta
- 20 g belegen cheddar, fijn geraspt (optioneel)
- 1 limoen, in partjes
Aan de slag
- Doe de maiskolven minstens 1 uur in een pan met koud water.
- Klop de licht gezouten boter romig in een kom
- Roer er de chipotlepasta door.
- Voeg wat zout en peper toe om het op smaak te brengen.
- Maak de barbecue klaar met Echt Houtskool.
- Trek het blad rondom de kolven naar beneden en rooster ze in 8–10 minuten goudbruin
- Keer ze regelmatig om
- Bestrooi de mais met de geraspte kaas en geef de chipotleboter en partjes limoen erbij.
Genieten maar!
Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *
You must be logged in to post a comment.